logo bc-3Noorderstraat 1x, 1823 CX Alkmaar

Wanneer een budgetcoach?


Een budgetcoach zou ingeschakeld moeten worden zodra blijkt dat u geen overzicht meer heeft over uw financiën en hierdoor problemen ondervindt die u zelf niet meer kunt oplossen. U komt niet meer toe aan sparen laat staan het op tijd betalen van rekeningen.

Het verliezen van overzicht kan op verschillende manieren ontstaan: ontslag, ziekte, onverwachte kosten, echtscheiding, enz. Het te laat betalen van de (maandelijkse) rekeningen zorgt ervoor dat de lasten verhoogd worden met extra kosten van aanmaningen, incasso en deurwaarders.

Wanneer het geldtekort structureel wordt, ontstaan de problemen. Welke rekening gaat voor en welke blijft liggen? Schulden leveren bovendien een hoop negativiteit op, en kunnen ook leiden tot spanningen binnen het gezin. 
Maar ook als uw wel baas bent over uw eigen geld, u heeft wel overzicht maar vraagt zich af of er wel balans is of u denkt dat de lasten te zwaar zijn ten opzichte van het inkomen. De budgetcoach kan u helpen met preventief budgetteren!

Het preventief inzetten van een budgetcoach, dus nog voordat er werkelijk "problemen" zijn, is een hele verstandige beslissing. U moet er toch niet aan denken om in de schuldhulpverlening terecht te komen?

 

 

 

rodestreep

 

rodestreep

 

rodestreep